بسیاری از مردم به این باور رسیده‌اند که مصرف کرم‌های ضدآفتاب برای مراقبت از پوست و سلامتی آن ضروری و مهم است. از طرفی عمده پزشکان متخصص حوزه پوست بر اهمیت استفاده از کرم ضدآفتاب اذعان داشته‌اند و استفاده از کرم‌های ضدآفتاب را یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از عوارض پوستی می‌دانند.

استفاده از کرم‌های ضدآفتاب از ابتلا به بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان پوست جلوگیری می‌کند. بر اساس تحقیقی، حدود 87 درصد از مبتلایان به سرطان پوست در معرض اشعه فرابنفش قرار داشتند. یکی از پرچالش‌ترین مواردی که امروزه با آن مواجه هستیم، پاسخ به این سوال است که “آیا مصرف ضد آفتاب برای کودکان مناسب است؟”ما در این مطلب قصد داریم تا در خصوص کرم ضدآفتاب و استفاده از ضد آفتاب برای کودکان، اطلاعات متفاوتی را برای شما بازگو کنیم.

به طور کلی دو مانع برای حفاظت از پوست وجود دارد؛ موانع فیزیکی منعکس و پخش کننده نور و موانع شیمیایی جذب کننده نور. بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌ها، اسمولیت‌ها و آنزیم‌های ترمیم کنندهDNA ،جز دسته‌بندی شیمیایی قرار می‌گیرند.

کرم‌های ضد آفتاب مانند یک سپر بسیار نازک عمل کرده و امواج UV را قبل از رسیدن به پوست و آسیب به آن متوقف می‌کنند. این کرم‌ها حاوی مولکول‌های ضد آفتاب ارگانیک و رنگدانه‌های غیر آلیِ جذب‌کننده اشعه ماورا بنفش هستند که باعث جذب، پراکندگی و انعکاس UV در سطح پوست می‌شوند.

کرم ضدآفتاب با مسدود کردن و جذب اشعه UV به وسیله ترکیبی از ذرات فیزیکی و شیمیایی عمل می‌کند. ذرات فیزیکی مانند اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم برای بازتاب اشعه ماورا بنفش از پوست استفاده می‌شود و مواد شیمیایی پیچیده موجود در ضد آفتاب قبل از نفوذ نور به پوست، با اشعه واکنش می‌دهند و آن را جذب نموده و انرژی را به صورت گرما آزاد می‌کنند. همین عملکرد سبب شده تا بسیاری از والدین به استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان خود ترغیب شوند

فواید فوق‌العاده مصرف ضد آفتاب برای کودکان

امروزه استفاده از ترکیبات ضد آفتاب برای حفاظت در برابر اثرات زیانبار اشعه خورشید به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته‌ است. قرار گرفتن مداوم در معرض آفتاب، خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش ‌می‌دهد. ملانوم، کارسینوم سلول بازال و سرطان سلول سنگفرشی همراه با ملانوم باعث مرگ و میر بالاتر ‌می‌شود، در حالی که سرطان‌های پوستی غیر ملانومی شایع‌تر بوده و با آسیب‌های پوستی بیشتری همراه است.

1. کاهش ریسک سرطان پوست با استفاده از ضد آفتاب برای کودکان

کرم ضد آفتاب از پوست شما محافظت می‌کند و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد. استفاده از SPF همراه با سایر عوامل دیگر محافظتی در برابر آفتاب، مانند پوشیدن لباس‌های تیره و عینک آفتابی، اثرات مضر قرار گرفتن در معرض نور خورشید را کاهش می‌دهد.

2. جلوگیری از آفتاب‌سوختگی

آیا می‌دانستید که نور خورشید از دو نوع اشعه مضر UVA و UVB تشکیل شده است؟ پرتوهای UVA عمدتاً با آسیب‌های طولانی‌مدت پوست، مانند ایجاد چین و چروک مرتبط هستند. از طرفی قرار گرفتن طولانی مدت در برابر تشعشعات خورشید با بروز برخی از سرطان‌های پوست مرتبط هستند. با این‌ حال، اشعه UVB دلیل عمده آفتاب‌سوختگی است.

آفتاب سوختگی نه‌ تنها دردناک است، بلکه ارتباط مستقیمی با کشنده‌ترین انواع سرطان دارد. به گفته Healthline: «حتی یکبار آفتاب سوختگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را در افراد افزایش دهد.

وقتی پوست اشعه ماوراء بنفش نور خورشید را جذب می‌کند، می‌تواند به مواد ژنتیکی در سلول‌های پوست آسیب برساند. خوشبختانه کرم ضد آفتاب با جذب، انعکاس یا پخش نور خورشید از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کند.»

3. پیشگیری از چین و چروک

وقتی صحبت از ایجاد چین و چروک و خطوط ریز می‌شود، یکی از موثرترین فرمول‌های پیشگیری‌کننده، کرم‌های ضد آفتاب است. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه‌های UVA پوست شما را پیر می‌کند و منجر به از بین رفتن کلاژن و خاصیت ارتجاعی پوست می‌شود. در واقع، تقریباً 90 درصد از علائم قابل مشاهده پیری، ناشی از آسیب خورشید است.

4. عدم لکه‌دار شدن پوست

هیپرپیگمانتاسیون به تغییر رنگ یا تیره شدن قسمت‌هایی از پوست اشاره دارد. این می‌تواند ارثی باشد، اما دلیل دیگر آن قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. لکه‌های تیره ممکن است روی صورت، دست‌ها و سایر قسمت‌های بدن که به طور منظم در معرض نور خورشید هستند، ظاهر شوند.

5. توقف آسیب به DNA

مطالعات علمی نشان داده‌اند که نور خورشید باعث آسیب DNA در طولانی مدت می‌شود. مطالعات بیان می‌کنند: «بسیاری از اثرات مضر بر سلامت انسان که از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ناشی می‌شود، با زنجیره‌ای از رویدادها مرتبط است که با تشکیل آسیب DNA آغاز می‌شود.

این ضایعات می‌توانند منجر به فرآیندهای التهابی و سرکوب‌کننده سیستم ایمنی در بافت اپیتلیال و همچنین، تسریع پیری و توسعه تومور شوند.» واضح است که قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند تأثیر عمیقی داشته باشد و به طور بالقوه باعث پیری زودرس پوست، سرطان پوست و بسیاری از تغییرات پوستی دیگر شود.

میزان استفاده کرم ضد آفتاب برای کودکان چقدر است؟

اکثر مردم به میزان کافی از ضد آفتاب‌ها استفاده نمی‌کنند، به همین دلیل است که با وجود استفاده از کرم ضد آفتاب، ممکن است آفتاب سوختگی و برنزه شدن نامطلوب رخ دهد. برای دستیابی به محافظت موثر در برابر اشعه UVB خورشید، باید تقریباً دو میلی گرم ضد آفتاب در هر سانتی متر مربع روی پوست استفاده کنید.

در عمل، این بدان معناست که معادل دو قاشق غذاخوری کرم ضد آفتاب را روی نواحی در معرض دید صورت و بدن بمالید. اگر از اسپری استفاده می‌کنید، آن را تا زمانی که براقیت یکنواخت روی پوست ظاهر شود، استفاده نمایید.

به یاد داشته باشید که کرم ضدآفتاب باید هر دو ساعت یکبار یا بیشتر پس از شنا، تعریق شدید یا حوله کشیدن، دوباره استفاده شود. همچنین بدانید مهم نیست که چه مقدار از ضد آفتاب استفاده می‌کنید، میزانSPF برای محافظت کافی باید 15 یا بالاتر باشد – و در حالت ایده آل برای مدت طولانی گذراندن در خارج از منزل 30 یا بالاتر باشد. اطمینان حاصل کنید که روی برچسبکرم ضد آفتاب شما “طیف گسترده” نوشته شده است، به این معنی که محصول در برابر اشعه های UVA و UVB محافظت می‌کند.

بسیاری از فرمول‌های ضدآفتاب جدید، از جمله ژل‌های شفاف، پودرها و اسپری‌ها وجود دارد که به بهترین وجه ترجیحات فردی را برآورده می‌کند و استفاده از ضد آفتاب را لذت‌بخش‌تر می‌نماید. علاوه بر استفاده از کرم ضد آفتاب، تا حد امکان به دنبال سایه باشید و از لباس‌های محافظ در برابر آفتاب، کلاه‌های لبه پهن و عینک‌های آفتابی ضد اشعه ماوراء بنفش استفاده کنید.

ضدآفتاب پوست را در برابر اشعه‌های مضر فرابنفش محافظت می‌کند، به همین دلیل است که باید از این کرم برای محافظت در برابر اشعه‌های مضر ماوراء بنفش استفاده کنیم.

حتی در روزهای ابری، پوست ما در معرض اشعه‌های خورشید است که می‌تواند به مرور زمان منجر به سرطان پوست، تغییر رنگ و چین و چروک شود. هنگام استفاده از SPF روی صورت خود، معمولاً باید به مقدار بسیار ناچیز بسنده کنید. شما باید پلک‌ها و لب‌های خود را با کرم ضدآفتاب بپوشانید و این مقدار و روند را هنگام مصرف ضد آفتاب برای کودکان نیز مد نظر داشته ‌باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...