امروزه تلویزیون به جزیی جدایی ناپذیر از زندگی انسان ها تبدیل شده است و کودکان از همان ابتدای تولد با آن آشنا می شوند و در فرایند رشد تا حد بسیار زیادی به آن وابسته می شوند. وابستگی و گاها اعتیاد کودکان به تلویزیون یک مساله نگران کننده است که می تواند مشکلات و پیامدهای جدی با خود به همراه داشته باشد. به همین منظور واجب است که والدین راهی برای درمان اعتیاد کودکان خود پیدا کنند. یکی از روش های موثر در رفع مشکل مشاوره کودک است که می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

دلیل اعتیاد کودک به تلویزیون این است که دانش آموزان دوره اول ابتدایی توانایی تنظیم عادات مشاهده خود را ندارند؛ کودکی که دائماً به این مجموعه چسبیده است فرصت ورزش، معاشرت و بــرقراری ارتباط با دیگران، مطالعه و بازی را از دست می دهد. مطالعات متعدد نشان داده است که بچه هایی که بیش از حد تلویزیون تماشا می کنند و با کارهای مدرسه دست و پنجه نرم می کنند، بیش تر از کسانی که تماشا نمی کنند خشونت دارند. پرخاشگری کودکان و اضافه وزن آن ها دو پیامد زود هنگام این رفتار اعتیاد گونه می باشد.

راه های موثر برای ترک اعتیاد به تلویزیون در کودکان

در این بخش از مقاله به بررسی راه های درمان می پردازیم. راهکارهایی برای ترک اعتیاد به تلویزیون وجود دارد که برخی از آن ها به شرح زیر هستند:

1. بازی با کودک

اگر می خواهید کودک خود را از اعتیاد دور نگه دارید، پس باید وقت خود را صرف تحقق آن کنید. هر هفته می توانید ساعاتی از وقت خانواده را با فرزند خود تنظیم کنید. شما می توانید با انتخاب یک بازی متفاوت هر هفته آن را جالب کنید اما مطمئن شوید که کل خانواده را درگیر خود می کنید. در آخر هفته ها، با والدین دوست او صحبت کنید و برای بچه ها تاریخ بازی تنظیم کنید که باید با یک بند همراه باشد: عدم تماشای تلویزیون. بــازی کودکان موجب تخلیه انرژی های منفی و کاذب کودکان می شود.

2. مخفی کردن تلویزیون

اغلب اوقات تلویزیون زمینه زندگی خانوادگی است. در حالی که بچه ها بازی می کنند یا خانواده شام می خورند تلویزیون روشن است و توجه ها را به سمت خود جلب می کند. در عوض وقتی کسی آن را تماشا نمی کند تلویزیون را خاموش کنید و تا آنجا که ممکن است تلویزیون را از چشم دور نگه دارید.اگر گشت و گذار در تلویزیون مشکلی دارد، سعی کنید کنترل را مخفی کنید. دستگاه های تلفن همراه را در یک مکان نگه دارید، در حالت ایده آل دور از دید و اجازه ندهید کودکان در اتاق خواب صفحه نمایش داشته باشند. به خاطر داشته باشید که آمــوزش به کودکان باید با تلاش و پشتکار کودک و والدین همراه باشد تا نتایج مطلوبی را رقم بزند.

3. فعالیت های خلاقانه در داخل منزل

شما می توانید برای مشغول نگه داشتن فرزندان خود فعالیت های داخلی متنوعی را برای اوقــات فراغت کودکان ترتیب دهید. این می تواند شامل موارد جالب بسیاری مانند واداشتن کودک برای پختن کیک با شما، ترتیب دادن جلسه اردوی داخل سالن، رنگ آمیزی گلدان های باغچه و غیره باشد. یک کیت الکترومغناطیسی برای ساختن چیزهای مختلف واقعاً می تواند برخی از کودکان را به خود علاقه مند کند. ایده باید این باشد که آن ها را به خلاقیت هر چه بیش تر برساند.

4. یک زمان معین تنظیم کنید

وقتی برای تماشای یک نمایش خاص می نشینید، برای مدت زمان نمایش یک تایمر یا یک ساعت زنگ دار را در اتاق دیگری تنظیم کنید. وقتی بوق می زند، باید از صندلی خود بیرون بیایید تا ساعت را خاموش کنید. برای مدت زمان تماشای تلویزیون هر روز دستورالعمل هایی ایجاد کنید.

5. فرار به دنیای کتاب

کتاب همچنان یکی از بهترین گزینه ها برای دوری از تلویزیون است. آن ها وسیله ای برای فرار فرزند شما به دنیای دیگر فراهم می کنند. کتاب های زیادی برای انتخاب وجود دارد. می توانید کودک خود را از علاقه به کتابی که دوست دارد شروع کند راهنمایی کنید و سپس او را به آرامی به سمت ژانرهای دیگر سوق دهید. هنگامی که کودک شما مجذوب کتاب و مطالعه می شود به طور خودکار تلویزیون دیدن تمام وقت را جایگزین کتاب خواندن می کند.

6. یک الگوی خوب برای فرزندانتان باشید

همان دستورالعمل هایی را که انتظار دارید فرزندتان از آن ها پیروی کند، دنبال کنید. درصورت استفاده بیش از حد از تلویزیون، در مورد استفاده از زمان نمایش خود عمدی رفتار کنید و صفحه ها را خاموش کنید. وقتی در خانواده به سر می برید، تلفن خود را پایین بگذارید. مطمئنا فــشار همسالان روی عادت های تلویزیون بر روی کودکان تأثیر می گذارد. اما در نهایت، بیش ترین تأثیری را که فرزندان می گیرند از والدینشان است که از آن ها الگو می گیرند. در حالی که کودک شما با تکالیف درگیر است از دیدن تلویزیون خودداری کنید.

اگر هنگام تماشای نمایش مورد علاقه خود، موهای او را شانه کنید، این نگرشی است که او سرانجام اتخاذ خواهد کرد و برای شانه کردن موهایش جلوی تلوزیون می ایستد. در عوض یک کتاب بخوانید یا خاطرات روزانه بنویسید تا این تصور را ایجاد کنید که تلویزیون تنها تجربه خوشایند نیست. وقتی تماشا نمی کنید آن را خاموش کنید و وقتی تلویزیون تماشا می کنید عمداً طوری رفتار کنید که تایم مشخصی برای خاموشی دارید. کودکان تحت تأثیر والدین خود قرار می گیرند، بنابراین با عدم تماشای زیاد تلویزیون، یک الگو خوب تنظیم کنید. به هر حال تــربیت فرزندان موفق نیاز به تلاش و از خودگذشتگی والدین دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...