
دندان های شیری یا دندان های اولیه کودکان، در صورتی که روند رشد کودک بدون تاخیر صورت گیرد، اولین دندان شیری او در 6 ماهگی شروع به در آمدن می کند. با اینکه افتادن دندان شیری کودکان امری اجتناب ناپذیر است، اما همچنان چیزی از اهمیت دندان های شیری کودک و تاثیر آنها در رسیدن به نقطه عطف دیگر یعنی دندان های دائمی، کم نمی کند.
به احتمال زیاد افتادن دندان های شیری کودک با رفتن او به کلاس اول، شروغ خواهد شد.
وجود دندان شیری در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است. دندان شیری بچه ها در غذا خوردن کودکان که برای رشد و تکامل آن ها بسیار حیاتی است، نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. باور اشتباهی که در میان اکثر والدین و خانواده ها وجود دارد این است که چون دندان شیری کودک ماندگار نیست و بزودی خواهد افتاد، پس نیازی به مراقبت و رعایت بهداشت دهان نیست.
در آمدن و افتادن دندان شیری کودک بر اساس جدول زمانی رسیدن به نقاط عطف در هر کودک متفاوت است. هنگامی که دندان های جدید ظاهر می شوند، اصطلاح رسمی رویش است. در حالی که بیشتر مردم آنها را دندان شیری می دانند، که به عنوان دندان اولیه یا دندان کودکی نیز شناخته می شود، نام رسمی آنها دندان های شیری است. به طور کلی، هر کودک در طول دوران کودکی خود 20 دندان شیری برای خوردن میان وعده های خود خواهد داشت.
البته نباید از نقش دندان های شیری در رسیدن به نقطه عطف مهم دیگر یعنی ” حرف زدن ” نیز غافل شد. دندان های شیری به کودک کمک می کند تا آواها و واژگان را به نحو صحیح ادا کنند. بنابراین در صورت افتادن دندان شیری کودک پیش از موعد مقرر یا بر اثر حادثه، ممکن است این نقطه عطف مهم کودک را نیز تحت شعاع قرار دهد. بنابراین، برای جلوگیری از افتادن دندان شیری کودکان پیش از زمان عادی خود، باید تمامی نکات بهداشت دهان و دندان را همانند دندان های دائمی رعایت کرد و مراقب باشید تا کودک شما به حادثه ای ناگوار که منجر به افتادن دندان شیری کودک می شود، دچار نشود.
- nrgs
- فروردین 22, 1402
- 19 بازدید