۱-تاثیر بازی های خصمانه بر روحیه همدلی کودکان
بازیهای خشن تاثیرات عمیقتری، نسبت به سایر بازیها، بر کودکان دارد. چرا که میزان هیجانی که کودک در طی بازی تجربه میکند، احساس لذت را به وجود میآورد و فرزندتان را شیفته این دنیای پرهیجان میکند.
فرزند شما در اکثر اوقات تفاوت دنیای واقعی و مجازی را متوجه نمیشود و از نقشی که در بازیها به عهده دارد تاثیر بسیار زیادی میگیرد. به طور مثال اگر او نقش یک آدم خلافکار را دارد که از دست پلیسها فرار میکند و در ازای دریافت پول، به تعدادی انسان بیگناه آسیب میرساند یا به دوستانش خیانت میکند، ممکن است در دنیای واقعی هم رفتارهایی غیرهمدلانه مشابه این کارها را انجام دهد.
میتوان گفت انجام بازیهای خشن، بر کاهش رفتارهای مثبت کودکان مانند همدلی، نیز تاثیر بهسزایی دارد. بازیهای رایانهای خشن ممکن است روحیه اجتماعی و همدلی کودکان را تضعیف کند و رفتار خصمانه را در تعاملات اجتماعی آنها افزایش دهد. نتایج تحقیقات مشابهی نشان داد این دسته از بازیها باعث میشود کودکان مشارکت کمتری برای کمک به خیریه و انسانهای نیازمند داشته باشند. داشتن روحیه همدلی در کودکان بسیار مهم است و والدین باید مراقب تقویت این روحیه در کودکان باشند.
۲- افزایش پرخاشگری کودکان
تحقیقات متعدد و بهروز شدهای نشان میدهد که انجام بازیهای خشن باعث افزایش رفتار، افکار و احساسات پرخاشگرانه، در کودکان و نوجوانان میشوند. محققین یک دانشگاه آمریکایی آزمایشی علمی انجام دادند که در آن، از کودکان و نوجوانان دعوت کردند تا در مکانی جمع شوند و بازیهای رایانهای مختلفی را بازی کنند. آنها شرکتکنندگان را به دو گروه تقسیم کردند: یک گروه بازیهای رایانهای پرخاشگرانه و یک گروه بازیهای غیرپرخاشگرانه انجام دادند. بعد از بازی، از آنها خواسته شد تا داستانهای ناتمامی را بخوانند و آنها را کامل کنند.
نتایج این تحقیق نشان داد بچههایی که بازیهای خشن انجام داده بودند، افکار، احساسات و رفتار خشونتآمیزتری را برای کاراکتر داستان برگزیده بودند. این موضوع بدان معنی است که کودکان و نوجوانانی که در معرض بازیهای خشن قرار دارند ممکن است قصد و نیت دیگران را به اشتباه، غیردوستانه درک کنند و به همان نسبت واکنشهای پرخاشگرانهتری داشته باشند.
۳- عوارض بازیهای خشونتآمیز روی مهارت حلمسئله کودکان
مهارت حل مسئله کودکان در اثر مواجهه با محتوای خشونتآمیز تغییر میکند. مثلا اگر فرزند شما در حال انجام بازی رایانهای لاکپشتهای نینجا یا اسپایدرمن است، این پیام را دریافت میکند که میتوان قهرمان بود و کارهای خوب را از طریق اعمال خشونتآمیز انجام داد. در نتیجه وقتی یک نفر در مدرسه در حال زورگویی به دوستش است، کتک زدن را به عنوان بهترین راهحل در ذهنش ارزیابی میکند.
پژوهشهای روانشناسی موجود در زمینه حوزه دیجیتال نشان میدهند، بچههایی که طولانی مدت، بازیهای رایانه ای خشن انجام میدهند، این فکر در سرشان ایجاد میشود که خشونت یک راهحل قابلقبول و موثر برای حل مشکلات در زندگی است. همچنین ممکن است آنها در اثر قرار گرفتن زیاد در فضای این بازیهای رایانهای خشن، فکر کنند که جهان مکانی تاریک، شوم و ناامن است. در این صورت احتمال بیشتری دارد که به اختلالات اضطرابی در کودکی دچار شوند.
۴- بازیهای رایانهای خشن بستری برای اعمال بزهکارانه کودکان
بازیهای موبایلی خشن تاثیر زیادی در کاهش حساسیت کودک نسبت به تماشا یا انجام اعمال پرخاشگرانه دارد. با در نظر گرفتن این موضوع که کودک زمان زیادی را صرف این بازیها میکند، میتوان گفت احتمال تبدیل خشونت مجازی به خشونت واقعی وجود دارد اما لزوما یک رابطه مستقیم نیست.
برای مثال به حادثهای که در آمریکا رخ داد توجه کنید: فرد جوان مسلحی که در یک فروشگاه زنجیرهای در آمریکا، ۲۲ نفر را کشته و ۲۴ نفر را زخمی کرد، به ماموران پلیس گفته بود که در آن لحظه احساس میکرده است که مانند یک سرباز جنگجو در یک بازی رایانهای است. بسیاری از سیاستمداران به سرعت بازیهای رایانهای خشن را مقصر دانستند، با این حال دلیل اولیهای که این جوان برای حمله به مردم و کشتار آنها بیان کرده، مسائل نژادی و نفرت قومی بوده است.
یعنی میتوان گفت انجام بازیهای رایانهای خشن توسط کودکان به طور مستقیم منجر به اعمال مجرمانه نمیشود و برای وقوع جرم، عوامل متعددی باید در کنار هم قرار بگیرند. با این حال، این بازیها، زمینه و بستر را برای هر نوع پرخاشگری فیزیکی یا کلامی و رفتارهای بدون فکر، آماده میکنند.
- nrgs
- مرداد 9, 1402
- 104 بازدید