
اگرچه برخی از کودکان ممکن است برای داشتن حیوانات خانگی به والدین خود التماس کنند اما برخی دیگر از کودکان از بودن درکنار حیوانات به شدت میترسند. کودکان خردسال از چیزهای غیرقابل پیشبینی و یا ناشناخته میترسند. بنابراین قابل درک است که حیوانات میتوانند واکنشهای ترسناک ایجاد کنند و به همین دلیل کودکان نیز از این قضیه میترسند. ترس از سگ در کودکان مسئلهای بسیار شایع است. ترس کودک ممکن است به طریق مختلف خود را نشان دهد. خشک زدن کودک هنگام دیدن حیوانات، افزایش ضربان قلب و گریه کردن همگی از علائمی هستند که ممکن است هنگام دیدن حیوانات کودکان را تحت تاثیر قرار دهد.
علائمی که در زیر به آن اشاره میکنیم از نشانههایی است که هنگامی که کودک از حیوانی میترسد آن را تجربه میکند:
- ترس غیر منطقی از حیوانات، حتی اگر خطرناک یا تهدید کننده نباشد.
- پرهیز از مکانهایی که ممکن است حیوانات در آنجا حضور داشته باشند.
- اضطراب یا استرس در کنار حیوانات یا فکر کردن به آنها
- تنگی نفس
- گریه کردن
- چسبیدن به والدین
- خشمگین شدن، یا تحریک پذیر شدن هنگام دیدن حیوانات
- مخفی شدن
ترس بچه از حیوانات ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود.
این تجربه ناخوشایند میتواند مورد حمله قرار گرفتن حیوانات و یا شاهد آن بودن باشد. به عنوان مثال اگر کودکی مورد حمله سگ یا گربهای قرار گیرد ممکن است این امر موجب ترس همیشگی او از سگ شود.
بزرگنمایی نوعی تفکر است که به فرد این قابلیت را میدهد که یک سری باور کلی را تنها با دیدن یک رویداد داشته باشد. به عنوان مثال کودکی میبیند که دختر همسایه مورد حمله سگ قرار گرفته است همین امر موجب ترس از حیوانات در کودکان میشود و فکر میکند تمام سگها دیگران را مورد حمله قرار میدهند.
بسیاری از کودکان ترس از حیوانات را از والدین خود میآموزند. به عنوان مثال اگر مادری هنگام دیدن عنکبوت جیغ بزند و بترسد کودک نیز یاد میگیرد که هنگام دیدن عنکبوت بترسد و این ترس به یک فوبیا تبدیل میشود.
رواندرمانگران و روانشناسان کودک با طیف گستردهای از راهکارها به کودک شما کمک میکنند تا بر ترسهایش غلبه کند. این راهکارها به سن کودک، تحمل عاطفی و توانایی تعامل با دیگران بستگی دارد. از راهکارهایی که روانشناسان برای غلبه بر ترس به کودک ارائه میدهند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. صحبت کردن درباره ترس به روشی آرام و بدون استرس
2. کمک به کودک در تهیه لیستی از موقعیتهای ترسناک مربوط به ترس از حیوانات.
3. از کودک میخواهند که شرایطی که باعث دلهره در آنها میشود را از ترسناک به ترسناکترین طبقه بندی کنند. سپس کودک را به آرامی در موقعیتهایی که کمتر احساس ترس میکنند قرار میدهند و با گذشت زمان آنها را با ترسناکترین ترسهایشان روبهرو میکنند.
4. آموزش تکنیکهای آرام سازی به کودک مانند تمرینات تنفس عمیق.
5. تشویق کردن کودک برای اینکه افکار منفی درباره ترس از حیوانات را زیر سوال ببرد.
خوشبختانه فوبیای حیوانات در کودکان کاملا قابل کنترل است و به مرور زمان میتوان آن را درمان کرد. تنها کاری که باید بکنید این است که اجازه ندهید ترس از حیوانات در زندگی شما و کودک شما اختلال ایجاد کند. هرچه سریعتر برای درمان این وضعیت به یک روانشناس کودک مراجعه کنید و این وضعیت را حل کنید.
- nrgs
- اردیبهشت 27, 1402
- 30 بازدید