یکی از دلنشین ترین لحظات برای پدرو مادر ، لحظه ایستادن نوزادشان است.ایستادن نوزاد برای اولین بار ،از مهمترین تلاشهای اوست که باید با حمایت و تمرین والدین همراه باشد.

هرچند که همه نوزادان شبیه هم نیستند اما به طور کلی  اکثر نوزادان تلاش می کنند تا در 9 ماهگی  بر روی پاهایشان بایستند و حتی ممکن است تا 12 ماهگی هم طول بکشد.

اگر در ایستادن نوزاد تاخیر ایجاد شد نباید والدین نگران باشند در مقابل باید فرصت های خوبی را برای حمایت کردن و تمرین با فرزند خود ایجاد کنند ، چون بالاخره نوزاد این کار را انجام خواهد داد

 تشویق کردن نوزاد به ایستادن و راه رفتن را نباید فقط به عنوان یک تغییر فیزیکی جدید دانست بلکه آموزش ایستادن به نوزاد ،مغز کودک تحریک می کند و به عبارتی تحریک ذهنی او را بالا می برد.

 برای اینکه کودک بتواند بایستد باید از قدرت عضلانی بالایی برخوردار باشد . یعنی باید بتواند بنشیند ، بغلتد و یا سینه خیز و چهار دست و پا برود.

برای اینکه کودک را تشویق کنید تا به راحتی به روی پاهای خود بایستد باید به روش های زیر توجه کنید:

1. زود شروع کردن

بیشتر نوزادان در سن 4 و 5 ماهگی ، وقتی آنها را به صورت ایستاده میگیرید پاهای خودشان را به روی زمین می زنند و تلاش می کنند که بایستند. آنها زانوهایشان را خم می کنند و بالا و پایین می برند.

اینها همه فعالیت هایی است که کودک را عادت می دهد تا روی پاهای خود بایستد.

2. تشویق بیشتر به ایستادن

وقتی کودک خودش را به سمت بالا می کشد با ایستادن آشناست.در این حالت به سمت شما حرکت خواهد کرد. اگر شما در این مسیر اسباب بازی قرار دهید بیشتر او را برای این حرکت تشویق کرده اید.این حرکات باعث می شود استقامت کودک تقویت شود و عضلات پا و ران او قوی تر می شود.

3. حمایت به روش صحیح

والدینی که با دست های خود ، مراقب پاهای او هستند و پاهای او را می گیرند کاملا اشتباه کرده اند.آنها فکر می کنند این روش خوبی برای حمایت از فرزند خود در هنگام ایستادن است.اما این حرکت باعث می شود که نوزاد بدن خود را به سمت جلو خم کند.

والدین به جای این کار بهتر است حمایت خود را روی بدن او متمرکز کنند. این کار کمک می کند که پا‌های نوزاد  به جای کج شدن، روی زمین محکم بماند و عضلات او را محکم می کند.

4. در دسترس گذاشتن اسباب بازی

این روش برای ایستادن نوزاد بسیار موثر است . در این روش بهتر است اسباب بازی های او را در سطوح قابل دسترس قرار دهید و کودک را برای بالا و پایین رفتن تشویق  و کمک کنید.

5. دورکردن وسایل متحرک و سبک از اطراف کودک

بهتر است وسایلی که سبک هستند و به راحتی جابه جا می شوند  را از کودک دور کنید و به جای آن وسایل محکم و غیر متحرک را قرار دهید. چون اگر وسایل سبک به سمت کودک پرت شود باعث ترس او می شود و او دیگر برای ایستادن تلاش نمی کند.

6. استفاده از محافظ

شاید در هر خانه ای قسمت های خطرناکی وجود داشته باشد که کودک به آنجا سرک بکشد، در این حالت بهتر است والدین از محافظ استفاده کنند تا آسیب دیدن کودک پیشگیری کنند.مثلا پریز برق و لبه های تیز از جاهای خطرناک می باشند.همچنین اگر برای گرم نگه داشتن پای کودک خود جوراب به پایش کرده اید بهتر است از جورابی استفاده کنید که ضد لغزش باشد.

7. پخش موسیقی

موسیقی برای نوزادان تاثیر زیادی دارد. زمانی که برای او موسیقی پخش می کنید ، نوزاد هم پاهای خود را به حالت رقص تکان می دهد و در این صورت عضلات پاهای آنها قوی می شود.

8. نشان دان خوشحالی خود به کودک

وقتی نوزاد تلاش می کند که بایستد بهتر است والدین با تشویق کردن و کف زدن ، انگیزه اش را زیاد کنند. چون کودک با دیدن این خوشحالی ، ذوق زده می شود و تلاشش را بیشتر می کند. والدین باید در نظر داشته باشند که به هیچ وجه فرزند خود را با دیگری مقایسه نکنند.بهتر است به کودک اجازه دهید تا سعی کند به تنهایی ایستادن را تمرین کند.او ممکن است چند بار بیافتد ولی این حالت طبیعی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...