
بچهها نیروگاههای انرژی هستند و برای والدین سخت است که با سرعت و هیجان آنها همراهی کنند. آنها در خانه می دوند و بازی می کنند، اما انرژی آنها در شب ثابت می ماند، به ندرت از خستگی شکایت می کنند. اما اگر روزی فرزندتان نزد شما آمد و گفت که احساس خستگی و فرسودگی می کند، ممکن است به دلیل کم خوابی، فعالیت بیش از حد یا حتی بهانه ای برای دوری از تکالیف باشد. با این حال، هنگامی که کودکی از خستگی دائم شکایت می کند، می تواند نشانه ای از خستگی مفرط باشد.
خستگی وضعیتی است که در آن کودک شما دائماً خسته است و انرژی لازم برای انجام کارهای روزمره را نیز ندارد. اگر کودک شما حتی پس از استراحت کافی به طور استثنایی خواب آلود است، این نشانه خستگی مفرط است. یک بیماری زمینه ای معمولاً دلیل خستگی مفرط است. تعیین علت خستگی مفرط در کودک بسیار مهم است تا بتواند به موقع درمان های پزشکی مناسب را دریافت کند.
خستگی شدید می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد:
1. تغذیه ضعیف:
عادات غذایی ناسالم و خوردن یک رژیم غذایی متنوع و متعادل می تواند باعث بیماری های کمبود و سایر شرایط مانند چاقی دوران کودکی شود که ممکن است منجر به خستگی شدید در کودکان شود.
2. افسردگی و مشکلات روانی:
اگر فرزند شما در مدرسه مورد آزار و اذیت قرار می گیرد یا برای درس خواندن مشکل دارد، ممکن است همیشه نزد شما نیاید و مشکلاتش را بگوید. به اشتراک گذاشتن مشکل خود و نگه داشتن چیزها برای خود ممکن است منجر به مشکلات روحی و عاطفی، اضطراب و افسردگی در او شود که باعث خستگی نیز می شود.
3. بیماری قلبی یا کلیوی:
اگرچه در کودکان نادر است، قلب ضعیف یا نارسایی کلیه ها باعث خستگی شدید در کودکان می شود.
4. آلرژی:
بسیاری از انواع واکنش های آلرژیک باعث می شوند بدن ما مواد شیمیایی آزاد کند که منجر به خستگی شدید می شود. اگر کودک شما به چیزی واکنش آلرژیک نشان داده است، ممکن است احساس خستگی کند.
5. ویروس اپشتین بار:
ویروس اپشتین بار باعث بیماری عفونی به نام مونونوکلئوز می شود و یکی از علائم مونونوکلئوز خستگی است. اگر کودک شما همیشه خسته است، احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد. پس هرچه زودتر او را نزد پزشک ببرید.
6. کم خونی:
کمبود آهن در بدن باعث کم خونی می شود که در آن کمبود هموگلوبین در خون برای حمل اکسیژن به سلول های بدن وجود دارد. این می تواند فرزند شما را رنگ پریده و خسته کند.
7. سبک زندگی کم تحرک:
سبک زندگی کم تحرک بدون هیچ گونه فعالیت بدنی می تواند کودک را بی حال و خسته کند.
8. کمبود خواب / اختلالات خواب:
اگر کودک شما خیلی دیر شب بیدار می ماند یا به دلیل اختلالات خواب مانند آپنه خواب کودک یا نارکولپسی به اندازه کافی نمی خوابد، می تواند باعث خستگی شدید شود.
9. عفونت ها:
عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا نیز باعث خستگی در کودکان می شود. چندین عفونت مانند دنگی و هپاتیت می توانند هفته ها یا ماه ها ادامه داشته باشند و منجر به خستگی شدید می شوند.
10. انواع خاصی از اختلالات ایمنی
اختلالات سیستم ایمنی بدن می تواند باعث خستگی مفرط در کودکان شود.
- nrgs
- اسفند 4, 1401
- 83 بازدید