ده نکته تغذیه‌ای سالم برای کودکان

همواره تشویق کودکان برای داشتن رژیم غذایی متعادل کار آسانی نبوده.

 

در اینجا ده نکته برای کمک به کودکان در کسب عادات غذایی سالم، در سنین کم ارائه شده است.

۱۰- خوردن صبحانه

خوردن صبحانه حتی به اندازه یک موز و یک لیوان شیر، به آغاز فعالیت بدن کمک می‌کند و حفظ انرژی مداوم را در کل روز آسان می‌سازد. اگر کودکتان عادت خوردن صبحانه را از همان سنین کم‌ ،تجربه کند، این عادت‌ها در دوران بزرگسالی با آنها خواهد ماند.

۹- انتخاب میان وعده‌های سالم‌تر

استفاده از چیپس و بیسکویت برای شما و فرزندانتان در زمانی که احساس گرسنگی می‌کنید کار آسانی است، اما این خوراکی‌ها دارای مواد مغذی کم و پرکالری هستند. در عوض، سعی کنید در کمدهای خود خوراکی‌های سالم‌تر، مانند میوه، ذرت بوداده، آجیل‌های بدون نمک و ماست شیرین‎نشده نگه دارید.

۸- آب بنوشید.

در وعده‌های غذایی خود، آب را به‌ عنوان نوشیدنی انتخاب کنید. از آبمیوه و نوشیدنی‌های شیرین گهگاه استفاده کنید. درحالی‌که آبمیوه دارای مواد مغذی ارزشمند بوده و به شما انرژی متمرکز برای افزایش فعالیت‌ها و رشد را فراهم می‌آورد، کودکان در زمان تشنگی به جای نوشیدنی‎های شیرین‎شده با شکر، باید آب بنوشند.

۷- خودتان پرورش دهید.

پرورش سبزی‌ها و گیاهان در خانه می‌تواند راهی مفرح برای آموزش به کودکان باشد تا بدانند غذاها از کجا آمده‌اند. آنها را تشویق کنید تا رژیم غذایی متنوعی داشته باشند. اگر کودکان، خود هویج و بروکلی را بکارند و بچینند، تمایل بیشتری به خوردن آنها خواهند داشت. اگر باغچه‌ای ندارید، گلدان‌های لب پنجره نیز کفایت می‌کنند.

۶- باهم غذا بخورید.

خوردن شام جلوی تلویزیون، خوردن عجولانه ناهار، و خوردن تنقلات، کاری وسوسه‌انگیز است. اگر کودکان خود را تشویق کنید تا وعده‌های غذایی منظم را با شما دور میز بخورند، نه‌تنها منجر به کاهش خوردن تنقلات شده، بلکه مهارت‌های اجتماعی ارزشمندی را به آنها آموزش می‌دهید.

۵- در آشپزخانه خوش بگذرانید.

اگر کودکان بدانند که چگونه آشپزی کنند، با اشتیاق بیشتری غذا می‌خورند. این کار را با دادن پیشبند و انجام وظایف کوچک در آشپزخانه به کاری جذاب و جالب تبدیل کنید. با بزرگ‌تر شدن فرزندتان و کسب آمادگی بیشتر، به آنها اجازه دهید یکبار در هفته شام تهیه کنند. اگر فکر می‌کنید تصور حضور کودکان در آشپزخانه مساوی یک فاجعه است، چرا در تابستان آنها را در کلاس‌های آشپزی نمی‌فرستید؟

۴- به‌آرامی غذا بخورید.

آرام خوردن غذا، روشی عالی برای کنترل وزن در هر سنی است. به کودکان نشان دهید که حدود 20 دقیقه وقت می‌برد تا پیام، از شکم به مغز برسد. به همان اندازه که دوست داریم فرزندانمان به‎جای ساعت‌ها، در چند دقیقه غذایشان را تمام کنند، مهم است که به آن‌ها بیاموزیم که غذا را به‌ آرامی و به‌ درستی بجوند.

۳- خلاق باشید.

تمامی رنگ‌های پرطراوت میوه‌ها و سبزی‌ها برگرفته از حالت‌های شیمیایی طبیعی گیاهان هستند که بر سلامتی بدن ما تأثیر می‌گذارند. رنگ‌های گوناگون تأثیرات متفاوتی دارند، بنابراین خوب است که هرروز رنگ‌های مختلف و متنوعی را در وعده‌های غذایی استفاده کنیم. برای کودکان خود خوراکی‌های رنگی از گیاهان و توت‌ها یا سبزی‌های خردشده به شکل‌های جالب تهیه کنید تا خوشحال‌تر و هیجان‌زده‌تر شوند.

۲- بدانید کی از خوردن دست بکشید.

اگرچه کودکان با توانایی دست کشیدن از خوردن در زمان سیری به دنیا می‌آیند، اغلب برای والدین قضاوت در این مورد که آیا کودکانشان غذاهای درست و کافی خورده‌اند، کاری سخت است. به کودکان بیاموزید که به حرف شکمشان گوش دهند و از خود سئوالاتی در خصوص میزان و کیفیت غذا بپرسند، مانند “آیا سیر هستم؟” یا “اگر بیسکویت بیشتری بخورم، حالم به هم می‌خورد؟”. این کار به آنها این فرصت را می‌دهد تا توانایی خود را در خصوص حس سیری توسعه دهند.

1-تسلیم نشوید.

تحقیقات به ما نشان داده است که اکثر نوزادان و کودکان باید هر چیزه جدیدی را ۷ تا ۱۰ بار تجربه کنند تا از آن خوششان بیاید. بنابراین از معرفی مزه‌های جدید یا بسیار عجیب و غریب به کودکان نترسید. روش خوب برای اینکه کودکان تنوع زیادی را در غذاهایشان داشته باشند، این است که به آنها بگویید مزه کردن چیزهای جدید علامت بزرگ شدن آنهاست یا آنها را به خرید ببرید و اجازه دهید غذایی جدید و سالم را به همراه چیزهای عادی که دوست دارند، انتخاب کنند تا در خانه میل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...