1. روی اعتماد به نفس و عزت نفس کودک خودتان کار کنید
ببینید، تا زمانی که کودک شما برای خودش ارزش قائل نباشد(عزت نفس) و خودش را در حدی نداند که بتواند در یک جمع کوچک یا حتی بزرگ صحبت کند (اعتماد به نفس) تمرینهای فن بیان کارایی ندارد.
2. از وابستگی کودک بکاهید
مطمئنا خواسته شما بهبود فن بیان کودک خودتان در همه شرایط است نه صرفا اینکه بخواهید وقتی او پیش شماست خوب صحبت کند. با توجه به این، باید به مرور سعی کنید از وابستگیاش نسبت به خودتان بکاهید.
3. با کودک بازی کنید
باید زمانی را طی روز با او بازی کنید. مثلا میتوانید 30 الی 60 دقیقه یک بازی کودکانه یا فکری با او انجام بدهید. بازیهایی مثل فوتبال، منچ، ماروپله، شطرنج و…
- در مرحله اول این کار شما باعث میشود کودک احساس ارزشمندی کند و متوجه شود که در زندگیاش کسی به او توجه میکند.
- در مرحله دوم، با انجام این بازیها کودک را از دنیای تنهایی خودش بیرون میکشید،
- و در نهایت و در مرحله سوم، این بازی کردن شما با او، باعث افزایش فعالیتهای فیزیکی و کلامیاش شده و به نوعی تمرین فن بیان کودکان برایش اجرا میکنید.
4. کودک را وارد اجتماع کنید
یکی از بهترین راهکارها برای افزایش اعتماد به نفس کودکان، این است که آنها را وارد اجتماعات متناسب با خودشان کنید. یعنی آنها را در کلاسهایی ثبت نام کنید که بتوانند با اطرافیان و همسنیهای خودشان ارتباط برقرار کنند.
5. با هم بلندخوانی کنید
بلندخوانی یکی از بهترین راهکارها برای افزایش بیان کودکان و حتی بزرگسالان است. در این تمرینِ فن بیان کودکان، باید سعی کنید یک قصه، شعر یا متن دیگر را با صدای بلند و البته نه گوشخراش بخوانید. اگر کودکتان خواندن بلد است، از یک کتاب داستان استفاده کرده و مثل یک بازی او را همراهی کنید. اگر هم خواندن بلد نیست، خواندن یک شعر از حفظ یا حتی همراهی با خوانندهای که صدایش از تلویزیون پخش میشود، انتخاب خوبی است.
6. الگو باشید
اگر دقت کنید، اغلب کودکانی که فن بیان خوبی دارند، مادر یا پدری دارند که خوب صحبت میکند. بنابراین فن بیان شما به طور مستقیم روی فن بیان فرزندتان تاثیر دارد. این یعنی شما هم باید برای بهبود فن بیان خودتان زمان بگذارید و تلاش کنید.
- nrgs
- فروردین 22, 1402
- 40 بازدید