
ایجاد حالتهای افسردگی در دوران کودکی، می تواند در بزرگسالی، تأثیر زیادی بر روان فرد داشته باشد. این امر ممکن است سبب کاهش پیشرفت تحصیلی، تاثیرگذاری بر سلامت جسمانی و کاهش عزت نفس فرد گردد.
به علاوه، کودکان مبتلا به افسردگی، با احتمال بیشتری در مراحل بعدی زندگی خود (بزرگسالی) نیز افسردگی را تجربه می کنند، بنابراین بهتر است بتوانیم آن ها را به ابزارهایی برای مبارزه با افسردگی مسلح نماییم تا در طول سال های نوجوانی خود تندرست و سلامت بمانند.
۱. افزایش استرس
در چند دهه گذشته، سطح استرس در دوران کودکی افزایش یافته است، به طوری که امروزه حدود ۴۰ درصد از کودکان، احساس استرس و نگرانی بیش از حدی را تجربه می کنند. استرس طولانی مدت در کودکان خردسال، می تواند بر رشد مغز و رشد فیزیکی بدن موثر بوده و آن را کند یا حتی متوقف نماید.
علاوه بر این، مطالعه و بررسی محققان نشان داده موش هایی که ورزش می کردند، نسبت به موش هایی که فعالیت کمتری داشتند، در کنترل شرایط استرس زا موفق تر بوده اند. ورزش منظم، می تواند پاسخ های مرتبط با استرس را از بین برده و با ترشح هورمون های القاکننده احساس خوب، با آن مقابله کند.
۲. نوسانات خلقی
ورزش نکردن، سبب کاهش احساس تندرستی می گردد. سلامت روان، نقشی حیاتی در یادگیری و زندگی افراد دارد و به کودکان کمک می کند تا از تجربیات روزانه خود لذت ببرند، روابط مثبت و معناداری با دیگران برقرار کنند و مهارت های شناختی و ضروری خود را برای مراحل بعدی زندگی بهبود بخشند.
ورزش های هوازی و شدید، ترشح اندورفین و دوپامین را در بدن تحریک می کنند، که این امر می تواند منجر به بهبود خلق و خوی کودک، رفع اضطراب و کاهش خطر ابتلا به افسردگی گردد.
۳. کم خوابی
ورزش نکردن، می تواند بر الگو خواب فرد نیز تأثیر بگذارد. توصیه می شود که کودکان و نوجوانان در سنین مدرسه، بسته به سنشان بین ۹ تا ۱۱ ساعت در شب بخوابند. با این حال، کودکانی که فعالیت کمتری دارند، به احتمال زیاد برای به خواب رفتن و حفظ خواب با مشکل مواجه میشوند.
این کمبود خواب در طول زمان افزایش مییابد، و بنابراین، یک ساعت خواب کمتر در طول شب، میتواند تقریباً معادل یک شب بی خوابی کامل در پایان هفته در نظر گرفته شود. کمبود خواب می تواند سبب بروز مشکلات تمرکزی، ناسازگاری عملکردی، از دست دادن حافظه کوتاه مدت و تاخیر در پاسخ دهی گردد. حفظ الگوی خواب منظم و سالم در کودکانی که ورزش می کنند، بسیار راحتتر صورت می گیرد.
۴. کاهش عملکرد در مدرسه
ورزش، قدرت مغز را افزایش می دهد و از این طریق سبب بهبود نتایج تحصیلی می گردد. به علاوه، تحقیقات نشان می دهند که داشتن فعالیت متوسط، باعث افزایش عملکرد مغز، بهبود مهارت های ادراکی و عملکرد تحصیلی در کودکان می شود.
ورزش، با افزایش جریان خون ورودی به مغز، در بسیاری از موارد از جمله تمرکز، هوشیاری و مهارت حل مساله تاثیر مثبتی می گذارد. فقدان فعالیت بدنی، به این معنی است که فرزند شما ممکن است این مزایا را از دست بدهد و از پتانسیل تحصیلی کامل خود در مدرسه بهره مند نشود.
۵. افزایش خطر ابتلا به برخی بیماری ها
حفظ وزن سالم و تنظیم فشار خون، بدون داشتن فعالیت بدنی منظم دشوارتر است. کودکانی که اضافه وزن بیشتری دارند، مستعد ابتلا به فشار خون بالا، بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ می باشند.
علاوه بر این، استخوانها و ماهیچهها، در کودکانی که فعالیت بدنی نداشته باشند، تقویت نمی گردد و این امر، خطر ابتلا به شکننده شدن استخوان ها، پوکی استخوان و آتروفی عضلانی را در سنین بالاتر افزایش میدهد.ورزش کردن منظم، می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها در حال حاضر و در آینده کمک کند.
فواید ورزش برای کودکان
1. ورزش کردن سبب ترشح سروتونین از مغز می گردد، این ماده شیمیایی به تنظیم سلامت روانی فرد کمک می کند.
2. فعالیت بدنی، با تحریک ترشح انتقال دهنده عصبی نوراپی نفرین، باعث بهبود خلق و خوی افراد می گردد.
3. جوانانی که در ورزش های گروهی شرکت می کنند، مهارت های اجتماعی را یاد می گیرند و اعتماد به نفس بالاتری دارند.
4. کودکانی که توانایی های جسمانی خود را پرورش می دهند و مهارت های جدیدی می آموزند، نسبت به بدن خود احساس مثبت بیشتری دارند.
5. حین انجام فعالیت های بدنی، حواس کودک از افکار استرس زا و منفی منحرف می گردد.
همه ما زندگی های پرمشغله ای داریم و بهانه جویی برای به تعویق انداختن فعالیت های جسمانی برایمان آسان است، اما ایجاد چند تغییر کوچک در زندگی روزمره، می تواند مزایای بزرگی به همراه داشته باشد.
در این مورد، می توانید هفته ای یک بار فرزندانتان را پیاده به مدرسه ببرید یا به جای آسانسور از پله استفاده نمایید. ممکن است بچه ها از این موضوع استقبال نکنند، اما می توانید با ایجاد یک مسابقه، آن ها را به انجام این کار علاقه مند نمایید. به یاد داشته باشید که ورزش کردن، تنها راه انجام فعالیت بدنی برای کودک نیست.
- nrgs
- شهریور 2, 1402
- 40 بازدید
یک دیدگاه برای “ورزش نکردن کودکان چه عوارض روحی و روانی برای آنها دارد؟”
In just a couple of hours we will plunge into the new year, which will bring us a lot of joy and happiness =)