
تخیل از جمله فعالیت های پیچیدهی ذهن است . از آنجا که فعالیت های ذهنی انسان را نمی توان به این صراحت که در کلام از هم تفکیک می کنیم از هم مجزا کرد. ضروری است توضیحی کوتاه پیرامون انسان و شیوهی مواجهه عملکرد ذهن او جهان پیرامون با توجه به زنجیرهی به هم تنیدهی فعالیت های ذهن و تخیل با وضوح بیشتری درک خواهیم کرد.
خیال پردازی کودک مهم ترین عامل برای رشد شخصیت و مهارتهای ارتباطی کودکان با دیگران است. کودک از طریق خیالات خود با شما صحبت میکند و جهان را با تصورات خودش تفسیر میکند. والدین باید در این زمینه کاملا هوشیارانه عمل کنند و نگذارند خیالات کودک افسار گسیخته یا سرکوب شود؛ چراکه در هر دو صورت کودک دچار آسیب خواهد شد. خیال پردازی باید در حد تعادل باشد و واالدین با برخورد صحیح خود رشد و پیشرفت فرزند خود را از طریق همین خیالات محقق سازند. لازم است که در این زمینه با روانشناس و مشاوره کودک در ارتباط باشید و نحوه برخورد با خیال پردازی کودک را یاد بگیرید.
خیال پردازی کودکان، تصاویر و فکرهایی در ذهن کودک هستند که واقعیت نداشته و بخشی از دنیای کودکان محسوب میشود و در روانشناسی کودک از آن به عنوان دریچهای برای ورود به عالم کودکی استفاده میشود. کودک با استفاده از خیال پردازی خود سعی در ارتباط با شما و بیان افکار خود دارد. منظور از غیر واقعی این است که تصاویر ذهنی، مصداق و نمود بیرونی و در دنیای واقعی ندارد. به عنوان مثال خیال پردازی درباره یک اسب شاخدار که شبها در تختخواب کودک میخوابد یک نمونه از خیال پردازی کودکان است که کودک با این خیال پردازی سعی در بیان افکار خود دارد.
انیشتین میگوید تخیل از علم و دانش بهتر است. تخیلات، دری به سوی ساختن فضای ذهنی کودک میباشد. کودک با استفاده از تخیلاتش با شما صحبت میکند، افکار و دغدغههای خود را نشان میدهد و والدین باید با این مسئله بسیار هوشیارانه برخورد کنند. طبیعتا خیال پردازی نشانه ساختار سالم و پیشرفته مغز و عملکرد مناسب هوش کودک است، اما اگر کنترل نشده و محدوده آن مشخص نشود میتواند آسیب برساند.
- nrgs
- بهمن 19, 1401
- 18 بازدید